Magyarországon elsőként iskolánkban érhető el a mentális aritmetika módszer, épp ezért érthető, hogy rengeteg kérdés merül fel a szülőkben. Leginkább az előszűréssel, valamint a kurzus hosszával kapcsolatban kapunk megkereséseket, ezért a továbbiakban ezen témákat igyekszünk bővebben kifejteni, pontosítani.

Előszűrés: az abakusz használatának megértése

Ahhoz, hogy a gyermek iskolánk tanulója lehessen, egy előszűrésen kell részt vennie. Nem kell megijedni, a folyamat csupán pár percet vesz igénybe. A tesztelést a 4-6 évesek esetében 5-ig, míg 7-12 éveseknél 9-ig végezzük. Ez nem azt jelenti, hogy a gyerekeknek ismerniük kell és le kell tudni írni a számokat. Egész egyszerűen az abakusz használatának alapját kell elsajátítaniuk, vagyis ha a pedagógus megmutatja, hogy az adott golyó milyen számot jelent, akkor azt a gyermeknek meg kell értenie. Például, ha vonalon felül lévő golyó értéke 5, akkor az 5 helyett nem mondhat 1-et. Természetesen nem baj, ha egyszer-kétszer eltéveszti, de ha egymás után háromszor is hibázik, akkor ebben az évben nem jöhet az iskolába. Ilyenkor sincs ok az aggodalomra, ha valakinek nem sikerül a tesztelés, az nem jelenti azt, hogy a gyermekkel bármilyen probléma lenne. Egyszerűen, az adott évben, a mi programunkra a gyermek még nincs felkészülve, de jövőre újra próbálkozhat. Az előszűrés ingyenes, nem kell magukkal hozniuk semmilyen felszerelést és kötelezettséggel sem jár. A részvétel nem jelenti azt, hogy be is kell iratkozniuk.

Hosszabb folyamat, de tartós végeredmény

Az előszűrésen kívül számos kérdést kapunk azzal kapcsolatban, hogy miért ilyen hosszú a program, miért kell a gyermeknek 2×11 hónapon keresztül hozzánk járnia?

Természetesen nem kell, a programot bármikor abbahagyhatja, ebben az esetben azonban nem várhatóak el hatásos és tartós eredmények. Olyan ez, mint a sport, a diéta vagy a nyelvtanulás. Ha félbehagyjuk, nem számíthatunk az ígért eredményekre, ezért ha már belevágtunk, érdemes végig csinálni. Egy idő után nem csupán szembetűnő, de hosszútávú hatást érünk el.

Kurzusunk első 11 hónapja a kezdő szint, mely során az abakusz segítségével összeadást és kivonást tanítunk, a második 11 hónap pedig a haladó szint, ahol a szorzást és az osztást is elsajátíthatják. Ez, az összesen 22 hónap, az az időtartam, melyre a mentális aritmetikának szüksége van ahhoz, hogy kifejthesse hatását. Attól az agytól, ami évekig nem volt ilyen szinten tréningezve, nem várható el, hogy egyik pillanatról a másikra működjön. Ahhoz, hogy az eredmény tartós legyen nagyon sok gyakorlás, agytréning szükséges, hiszen a jobb és bal agyfélteke egyensúlyba hozatala időt és odafigyelést vesz igénybe. Amennyiben a gyermek hamarabb abbahagyja a kurzust, iskolánk nem garantálhatja, hogy a tudás valóban megmarad.

A szülők feladata

A maximális hatás elérése érdekében rendkívül fontos a gyakorlás, ehhez pedig a szülőre is szükség van. Nem elég elhoznia hozzánk, fontos, hogy motiválja, illetve, hogy odafigyeljen arra, hogy a gyermek elkészítse a házi feladatát, valamint, hogy naponta legalább 20 percet otthon is gyakoroljon. A tanulás szórakozva történik, de elengedhetetlen a napi ismétlés.

Mindazokkal, akik eddig jelentkeztek hozzánk február első felében felvesszük a kapcsolatot az általuk megadott elérhetőségeken, és megbeszéljük az előszűrés időpontját. Jelentkezésre továbbra is lehetőség van Facebookon, weboldalunkon vagy e-mailen keresztül, illetve telefonon is elérhetőek vagyunk.

Online beiratkozás: http://kiszseniiskola.hu/online-bejelentkezes/

 

Írasd be gyerkőcöd iskolánkba!

Online beiratkozás!