NYÍLT NAPOK

A KIS ZSENI MENTÁLIS ARITMETIKAI ISKOLÁBAN!

A Magyarországon elsőként iskolánkban elérhető oktatás a japán módszertan szerint működik. Tanóráink 11 hónapon keresztül zajlanak, 3x45 percesek, ez idő alatt a 4-12 év közti gyermekeket kisebb csoportokban, kreatív környezetben, játékos és szórakoztató eszközökkel ösztönözzük csúcsteljesítményre.

Legfontosabb feladatunk, hogy kifejlesszük az agy azon részét, ami logikus gondolkodásra ösztönzi a gyermeket. Elsődleges eszközünk az abakusz, ennek segítségével sajátítják el tanulóink az alapvető matematikai műveleteket. Nem állunk meg azonban a számtani készségek fejlesztésénél. Ez az alap, melyre építkezve idővel más területeken, az általános műveltség, idegen nyelvek és a sport esetében is pozitív változás érhető el.

Mivel foglalkozik a Kis Zseni Iskola?

  • javulnak a gyermek vizuális készségei
  • fejlődik a koncentrációs képessége
  • kiszélesedik a fotografikus memóriakapacitása
  • a nyelvi, logikai és motorikus képességek a legmagasabb szintre kerülnek
  • átlagosan 7,11 ponttal jobb eredményeket érnek el az IQ-teszteken

Hogy zajlik egy nyílt nap?

Mivel Magyarországon egyedülálló programmal dolgozunk, az oktatás előtt több mint tíz lépéssel vagyunk, így nagyon fontos, hogy a Szülők megismerkedjenek a Kis Zseni Iskolával. Tanárunk a megfelelő légkör megteremtéséhez első körben a Szülőkkel ismerkedik meg, az ő kérdéseikre válaszol a program bemutatása után.  Az előszűréssel kapcsolatban a megfelelő iskolánál lehet érdeklődni.

Mi az előszűrés?

Nem kell megijedni, a folyamat csupán pár percet vesz igénybe. A tesztelést a 4-6 évesek esetében 5-ig, míg 7-12 éveseknél 9-ig végezzük. Ez nem azt jelenti, hogy a gyerekeknek ismerniük kell a számokat. Egész egyszerűen az abakusz használatának alapját kell elsajátítaniuk, vagyis ha a pedagógus megmutatja, hogy az adott golyó milyen számot jelent, akkor azt a gyermeknek meg kell értenie. Természetesen nem baj, ha egyszer-kétszer eltéveszti, de ha egymás után háromszor is hibázik, akkor ebben az évben nem jöhet az iskolába. Ilyenkor sincs ok az aggodalomra, ha valakinek nem sikerül a tesztelés, az nem jelenti azt, hogy a gyermekkel bármilyen probléma lenne. Egyszerűen az adott évben, a mi programunkra, a gyermek még nincs felkészülve, de jövőre újra próbálkozhat. Az előszűrés ingyenes, nem kell magukkal hozniuk semmilyen felszerelést, és kötelezettséggel sem jár. A részvétel nem jelenti azt, hogy be is kell iratkozniuk.

A nyílt nap során továbbá a szülők megismerhetik az iskolát, valamint minden, a programmal kapcsolatos kérdésükre választ kapnak egy oktatótól.

Következő nyílt napjaink:

Budapest 16. kerület, Budapesti út 116.: február végéig minden szombaton (pontos időpont egyéni bejelentkezés alapján)

További iskoláinkban a nyílt napjaink dátumát a jelentkezések szerint alakítjuk ki, amelyről mindenkit telefonon értesítünk!

Gyertek el és ismerjétek meg a programot, melynek segítségével gyermeketek az élet minden területén megállja majd a helyét!
Please wait...