Számtalanszor történt már meg mindannyiunkkal, hogy egy-egy dologhoz nem is akartunk hozzáfogni, hisz tudtuk, hogy nem vagyunk rá képesek, és nem is fog sikerülni. A sikertelenségtől való félelmünk visszafog minket és meggátol abban, hogy bebizonyítsuk, mindent meg tudunk csinálni.

 

A félelem és a sikertelenség együtt járhatnak, de az is bizonyos, hogy hozzáállásunkkal ezen változtathatunk. Azt, hogy mit nevezünk sikernek, mi döntjük el. Valaki azt éli meg sikernek, hogy megnyer egy sakkpartit, valaki azt, hogy egyenlő a játszma, valakinek pedig az jelenti a sikert, hogy mindenkitől jobb legyen. Eric Berne konkrét példákon keresztül mutatja be azt, hogy ahhoz, hogy saját magunkat győztesnek vagy vesztesnek érezzük, annak nincs is köze az igazi nyeréshez, sokkal inkább ahhoz, ahogyan a világra tekintünk; a megszokott elvárásokhoz és látásmódhoz.

 

Néha az a hozzáállásunk, például hogy „én nem vagyok muzikális alkat, így nem is fogom magam megszégyeníteni a színpadon”. Minden nem táncolás egy igazán jó buliba bizonyíték arra, hogy nem vagyunk vesztesek, hisz nem is táncoltunk, így győzelem az, hogy nem ért minket szégyen. Amennyiben a táncolást úgy éltük volna meg, mint szégyent és kudarcot mások előtt, akkor vesztesként távoztunk volna a szórakozóhelyről.

 

A bukástól és megszégyenüléstől való félelem meggátolt minket abban, hogy jól érezzük magunkat, táncoljunk, szórakozzunk. Az, hogy ez az érzés a mindennapokban milyen szinten gátol, tudatában sem vagyunk.

 

Sikerünk titka az kell, hogy legyen, hogy ne féljünk, megpróbáljuk, és sikeresen teljesítsünk, így büszkék leszünk önmagunkra. Gyermekeinket is arra kell tanítani, hogy elégedettek legyenek önmagukkal, saját képességeikkel, tudásukkal, megtanítsuk arra, hogy mindig tanulni, fejlődni akarjanak, és, hogy elhiggyék, hogy semmi sem lehetetlen számukra.

 

Minden intellektuális kapacitás a szinapszisok fejlődésétől függ a bal és a jobb agyféltekében. Tudatunk mindig felkészült arra, hogy fejlődjön, többet lásson, saját képességeinkhez mérten, melyek nem ismernek határokat.

 

A Kis Zseni iskola olyan környezetet és tudást biztosít gyermekének, mely hihetetlen módon és tempóban fejleszti a szinapszisokat, és megtanítja azt a gyermekeknek, hogy amennyiben valami nem sikerül az nem azt jelenti, hogy vesztesek vagyunk. Kedvet kapnak a tudásuk fejlesztésére, tudásvágyuk megnő, és megtanulják, hogy semmi sem lehetetlen. A gyerekeknél kiépítjük az egészséges versenyszellemet, nem csak másokkal, de saját magukkal is versenyeznek úgy, hogy megbecsüljék a sikert, és büszkék legyenek eredményeikre. Nem csak mások fejlődését követik pontról pontra, hanem saját magukét is.

 

Alapozd meg Te is gyermeked jövőjét, jelentkezni folyamatosan lehet az alábbi linkre kattintva!

Online beiratkozás: http://kiszseniiskola.hu/online-bejelentkezes/

Írasd be gyerkőcöd iskolánkba!

Online beiratkozás!