Numicon

Hatékony módszer a gyermek korai megismerkedésére a matematikával.

Szeretnétek önbizalommal teljes gyermeket, aki a számok varázslatos világát ismeri meg?

Bemutatjuk nektek a Numicon nevű programot, amely egy hatékony, didaktikus program, mely könnyedén és jàtékos módon fejleszti a gyermekek matematikai készségét.

Mi az a Numicon?

A program a játékok és felfedezések kimeríthetetlen tárháza, ez lehetőséget kínál arra, hogy mindenki képességeinek megfelelő szinten fejlődjön, legyen szó, kiemelkedő, átlagos, vagy gyengébb képességű gyermekről.

Itt a gyermekek megértik a számokat, számolnak, matematikai gondolkodásmódjukat fejlesztik, képeket alkotnak és megismerkednek a matematika nyelvével.

Az Oxfordi Egyetem szakemberei alkották meg a Numicont, mely 3 éves kortól ajánlott.

A program fő alkotórészeként numicon eszközöket használunk, melyek színesek, így még különlegesebb a gyermekek részére. Alapeszközünk a numicon alakzat. Ez megkönnyíti a számok fogalmát. Ez nagyon fontos, hisz a gyermekek így képekben is látják a számokat. A formák lehetőséget kínálnak a számok közötti kapcsolatok megértésére és láthatóságára. A gyermekek ennek köszönhetően játékosan és örömmel ismerik meg a matematika varázslatos világát. A formák összeillesztésével a számok kapcsolatát is megértik, ami elengedhetetlen a korai matematikai gondolkodás kialakulásában (kisebb, nagyobb, mennyivel).