Manapság egy olyan rohanó világban élünk, ahol már nem elég, ha egy valamihez értünk, az élet minden területén meg kell állni a helyünket. A szülők egyik legfontosabb feladata, hogy megtanítsák gyermekeiknek, hogyan boldogulhatnak önállóan is. Ehhez nyújt most segítséget a Kis Zseni Iskola, ahol a mentális képességek fejlesztésével megalapozzuk a hozzánk beiratkozó gyermekek jövőjét.

Iskolánkban a világszerte elismert mentális aritmetika módszeren alapuló oktatás zajlik. Tanóráink, más oktatási intézményektől eltérően, hétvégente zajlanak. A 4-12 év közti gyermekeket kreatív környezetben, kis csoportokban, játékos és szórakoztató tevékenységekkel ösztönözzük csúcsteljesítményre. Elsődleges eszközünk az abakusz, ennek segítségével sajátítják el tanulóink az alapvető matematikai műveleteket, melyeket a foglalkozás második hónapjától már az abakusz nélkül, vizuálisan is eltudnak végezni. Nem állunk meg azonban a számtani készségek fejlesztésénél. Ez az alap, melyre építkezve idővel más területeken, az általános műveltség, idegen nyelvek és a sport esetében is pozitív változás érhető el. A tanórák 3×45 percig tartanak, ez idő alatt a bal és jobb agyfélteke teljesítményét igyekszünk maximalizálni. Legfontosabb feladatunk, hogy kifejlesszük az agy azon részét, ami logikus gondolkodásra ösztönzi a gyermeket, ezzel biztosítva kompetenciáját az élet minden területéhez.

Mit jelent ez pontosan?

  • javulnak a gyermek vizuális készségei
  • fejlődik a koncentrációs képessége
  • kiszélesedik a fotografikus memóriakapacitása
  • a nyelvi, logikai és motorikus képességek a legmagasabb szintre kerülnek
  • átlagosan 7,11 ponttal jobb eredményeket érnek el az IQ-teszteken

Mi szükséges a beiratkozáshoz?

Iskolánkban garantáljuk a sikert, ezért mindenek előtt elvégzünk egy ellenőrzést. Ez csupán annyit jelent, hogy megnézzük, hogy a gyermek megérti-e az abakusz használatának lényegét. Amennyiben igen, a beiratkozásnak nincs más akadálya, életkor alapján különböző csoportokba osztjuk őket. A kisebbeknek, 4-6 éves kor között egy két hónapos előkészítő tanfolyamon kell részt venniük. A második csoportot így 7-8, míg a harmadikat 9-12 éves gyermekek alkotják.

(A továbbiakban újabb írásokkal jelentkezünk, melyekben a mentális aritmetika módszerét, valamint az abakusz használati módját is kifejtjük.)

Írasd be gyerkőcöd iskolánkba!

Online beiratkozás!