„Ha hallom, elfelejtem. Ha látom, megjegyzem. Ha csinálom, megértem.” /Konfuciusz/

Az abakusz hasznàlata pozitív hatàssal van a gyermekek kognitív fejlődèsère. Ezek az ismeretek tartós alapot biztosítanak a matematika tanulàsàhoz ès megèrtèsèhez. Így fejlődik ki több màs kèpessèg, mint a koncentràció, a logikus gondolkodàs, a tèrbeli làtàs…

 

Kutatàsok bizonyítjàk, hogy az abakusz hasznàlata aktivàlja mindkèt agyfèltekèt ès hozzàjàrul a rejtett agyi kèpessègek fejlesztèsèhez. A gyermekek, akik az abakusz segítsègèvel tanulnak, a legfiatalabb kortól sikeresen oldjàk meg a matematikai problèmàkat.

 

Az abakusz hasznàlata biztosítja, hogy a szàmok többè màr nem csak vizuàlis jelek a mennyisègről, hanem tàrgyakkà vàlnak, ès a golyók elhezkedèsèvel a tèrben vannak jelölve. A szàmokat most làthatjuk, megèrinthetjük ès irànyíthatjuk. Minden szàm ,èrinthető ès „igazivà” vàlik, fizikai formàt kap az abakuszon talàlható golyó àltal.

 

A gyerekek fejlesztik azt a kèpessègüket, mely által a szàmítàsi műveletek automatikusak ès ösztönösek lesznek. Az ő fejükben a kèpek nagyon gyorsan cserèlődnek. A helyes eredmènyek azzonal kèszek!

 

Gyerekeknek, akik megvàltoztatjàk a vilàgot!

 

Ne maradj le, még csatlakozhatsz! Jelentkezni folyamatosan lehet az alábbi linkre kattintva!

Online beiratkozás: http://kiszseniiskola.hu/online-bejelentkezes/

Írasd be gyerkőcöd iskolánkba!

Online beiratkozás!